onLy GoD knoWs WhY....OnLy MySeLf Can DeciDe.... ;)

ME, MYSELF AND I...I KnOW wHaT i WanT, U UN-A-LOTS-OF-THINGS....

Friday, December 08, 2006

^^ She Moved ^^



AKU BERADA DI SINI BUAT SEKETIKA

Friday, November 17, 2006

^^ Today's chapter ^^

Lama sgt rasanya tak dpt nk update blog...bz + problem di bhg teknologi maklumat...aku menghitung masa nk balik...so, aku update la blog ni kejap...

Office :

Skang boss sibuk ngan perhimpuanan agung umno kat pwtc...aku kat office cuma menunggu arahan dari boss melalui sistem pesanan ringkas...siapkan apa yang patut and leh dok relax...time ni la nk melepek pun...minggu depan boss dah masuk office..

Home & Family :

Dah berminggu-minggu aku tak dpt nk concerntrate dengan tugas2 kat umah..slalu tergendala dengan aktiviti2 luaran...mak plak sibuk dengan small-small cateringnyer...masak ni masak tu...smalam dia masak nasi dagang...arini aku lum tau dia masak pe...lum balik umah lagi...my only sista, monday ni bakal sit for SPM...good luck ema...ayah pun bz ngan keje...adik2 yang lain, dengan hal masing2, gi keje balik keje, tido, makan, buat sepah...hailaa...dah besar2 pun selekeh!!...and adik bongsu aku tengah bermaharajalela bermain dengan kawan2 dia..almaklumlah, PMR pun dah sudah, pastu cuti skolah plak tu...merasalah keputusan PMR kuar 19hb ni...iyer ker??

Friends :

Ramai yang dah hantar2 kad kawin ni...hailaa tahun ni banyak la pulak yg tamatkan zaman bujang...and ada yang still mencari2...and ada yang tengah berdilema...ada yang bertarung dengan perasaan...but don't worry my friends, i always be there to support u...whatever it takes...that's what friends are...bukan menjatuhkan...tapi terus memimpin...next week si puspa kawin...pastu pulak pertengahan bulan 12 eisya plak kawin...insyaAllah, kalau tak de aral, aku ngan bf tercinta turun manjung attend wedding dia...tadi baru je berYM dengan eisya...happy khabarnyer...maklumla dah nk kawin...moga kekal hendaknya...kak long pulak, masih tercari-cari teman hidup...semoga dipertemukan jodoh cepat2...yang lain, sibuk dengan aktiviti masing2...tak dapat aku nk update dorang...ramai sgt koncu...aku pun bz...

Love :

bunga-bunga cinta...berputik-putik...in love kononnyer...tapi mmg in love...next week birthday 'dia'...present?? buntu lagi...insyaAllah kalau jadi 'dia' turun sini...nk celebrate ngan aku...cukup dengan sekadar kek sepotong agaknya...lilin yang kecik tu sebatang...share dua org...okay la tu romantic kan...rindu arr...

Driving licence :

aku tengah tunggu saat yang dinanti-nanti...test jpj...kalau tak de apa2, awal bulan december ni aku gi test jpj...driving class and pre-test dah habis dah...encik kat driving center tu ckp, aku dah lulus pre-test, leh amik test jpj dah...encik jpj, bersiap-sedialah menguji kecekapan pemandu ini...

Life :

Currently i m happy. Dun disturb me.... ;)

Wednesday, November 08, 2006

^^ farewell KSU ^^

Photobucket - Video and Image Hosting
Smalam ada dinner majlis sambutan sempena persaraan Datuk KSU di Istana Hotel..aku ngan staff lain di Pej Menteri dijemput untuk hadir ke majlis tersebut...ramai juga yang pegawai-pegawai and staff2 dari kementerian dan agensi2 turut serta malam smalam...

Photobucket - Video and Image Hosting
yang paling syok skali menu dinner tu chinese food...menu favourite aku kalau mkn kat hotel...hailaa masih terasa sampai hari ni...

Photobucket - Video and Image Hosting
Artis undangan malam tu Dato' Yusni Hamid, Nassir Wahab, and lagi sorang tu tak tau nama dia...maklumlah artis veteran ni mana la aku tau nama sgt...suke tgk Nassir Wahab tu...walaupun dah berumur, tapi nampak tampan lagi...suara pun still maintain...

Photobucket - Video and Image Hosting
Majlis juga diserikan dengan dendangan lagu dari YAB Menteri Datuk Seri dan Datin Seri, Dato' Timbalan Menteri dan isteri, dan dendangan lagu dari pegawai dan Dato' KSU yang baru....semestinya, kalau setiap majlis tak sah kalau tak de tari menari...lenggok tari serta lakonan dari artis2 budaya dari Istana Budaya cukup menghiburkan...yang paling seronok bila pegawai2 atasan mengambil bahagian dlm pertunjukan di majlis tu...

Photobucket - Video and Image Hosting
Pengarah2 pun ambil bahagian gak...yang bestnya, dorang menari RAP...syok giler tengok telatah masing2...cayalah!! persembahan juga diakhiri dengan joget malaysia, Datuk Seri, Datin Seri, Datuk KSU, Pengarah2 semua menari kat dance floor...comey...

Photobucket - Video and Image Hosting
program semalam habis lambat giler...last skali upacara bersalam-salaman di antara semua jemputan dan bekas KSU yang dirai....dan detik tu juga berakhirnya khidmat seorang KSU yang disanjungi dan disegani di KeKKWa...sedey gak KSU dah tak join KeKKWa...

Photobucket - Video and Image Hosting
dia dah la best...sporting...walaupun dia garang, tapi kelakar...mesti Kak Ita rindu kat dia...

Photobucket - Video and Image Hosting
sebelum balik tu, aku sempat la bergambar dengan Nassir Wahab....mmg muka dia awet muda...handsome....senyum sokmo...

*****....orkid tu penting...*****

Photobucket - Video and Image Hosting

Monday, November 06, 2006

^^ Good Luck Dear ^^

Photobucket - Video and Image Hosting


Today 'dia' ada interview Pegawai Imigresen....hope he can make it...dear, i doa u dapat jawatan tu...i know u can do it...good luck my dear...

Arini jugak hari bz aku...banyak kerja yg bos pesan through sms smalam...and arini aku dah start puasa enam... ;)

Wednesday, November 01, 2006

^^ the henna ^^

Smalam pas balik keje aku didatangi tetamu bernama TIRU...'spesis' gak ni...hailaa korang ni, elok2 jadi lelaki gagah, korang nk jadi pompuan...korang kalau jadi lelaki mesti macho gagah...nape la korang kurangkan jejaka2 kacak dlm dunia ni?? tak kisahlah, janji korang bahagia...aku sebagai manusia biasa, tak boleh nk berprasangka buruk atau membenci 'spesis' ni...seronok berkawan dengan dorang...tapi aku cuma boleh berdoa dlm hati, satu hari nnt kawan2 aku yang tersesat jauh ni kembali ke pangkal jalan...masyarakat selalu pandang serong pada 'spesis' mcm dorang ni...apa la salah dorang, dorang pun manusia juga, cuma mungkin mereka agak terpesong dari landasan kehidupan...wallahualam....

Photobucket - Video and Image Hosting


Aku ngan Tiru lepak kat food court minum2 sambil sembang2...tetiba dia tanya aku sker tak buat henna?...mestila aku sker...si Tiru ni mana dia pegi, dlm beg dia mesti ada spare inai...so sambil2 sembang tu dia pun tenyeh la tangan aku yang cantik ni dengan inai dia tu...sembang punya sembang, si Tiru ni dah siap wat henna kat tangan aku...berseni jugak Tiru ni...

Photobucket - Video and Image Hosting


cantik kan??...ko leh buat business ni nyah...ko amek untuk pakej orang kawin...tak pun ko wat business kecil-kecilan kat opis ko tu...mesti ramai yang sker hasil tangan ko nyah...dlm kul 7.00 mlm my dad pun sampai kat depan office...si Tiru plak start motor nk jumpa boyfriend dia kat KLCC...

Aku sempat singgah Giant jap beli selipar untuk pakai kat office...dah tak larat la asyik pakai high heels kat office...beautiful is painful...senang sket aku nk jenjalan dlm office pakai selipar je....

Photobucket - Video and Image Hosting


harga selipar ni cuma RM3.90...murah kan...sedap gak pakai selipar ni, lembut je..tak de la sakit kaki aku....thanks to selipar...huhu..

Korang, bila nk wat open house ni?? cepat2 sket wat...aku nk start puasa enam ni...*poyo.

Monday, October 30, 2006

^^ Cerita Syawal ^^

Photobucket - Video and Image Hosting
My FaMiLy PoTreT...from left : me, nuar, zali, ayah, tok esah, mak, ijon, ema, adik E-in

Haiiiiiii....korang syok tak raya?? for me, raya tahun ni meriah la jugak...cuma keriuhan tak dirasa sgt pasal cousin2 aku yang kecik2 tu balik kg nenek dorang kat Kedah...tahun ni semua adik beradik aku raya bersama...walaupun ada yang balik KL awal...tapi at least pagi raya semua ada...jadi dapatlah amik family potret untuk tahun ni....and yang paling-paling best skali dapat bakar lemang...alamak, lupa nk amik pic time bakar lemang...dua kali bakar lemang...masa sehari sebelum raya and on Saturday morning....mak pulak masak macam2...dengan ketupat, rendang ayam, rendang daging, kuah lontong, kuah kacang yang sedap bangat, kek chocolate, hailaaaa macam2 la lagi....aku skang ni dah bertambah-tambah la berat badan...

Photobucket - Video and Image Hosting
bILa La Nk kAwiN koRanG ni?? : zali and gai

Zali bawa balik gf dia...so, this is the first raya for Gai...she's an Indian girl...but will convert to Islam sooner....they all balik KL on the first raya...sebab masing2 kene keje...tapi sempat la beraya sama pagi tu...Ijon pulak balik on 3rd raya...dia pun kene keje jugak...cuma aku ngan parents je yang cuti lama...

Photobucket - Video and Image Hosting
mY stiLL-pAmPeRed-LiTTLe-bRothERs-anD-SisteR : nuar, ema, me, adik e-in

Adik2 aku yang tiga orang lagi ni seperti biasa, dok umah je tak nk jenjalan pusing2 kampung...almaklumla, masing2 dah dewasa...lagipun mana la ada kenalan dorang kat kampung tu...so, masing2 ikut family berjalan je lah...

Photobucket - Video and Image Hosting
anTaRa KeLuarGa KeraBat ToK Esah....ni BarU siKit...

Air muka Tok Esah nampak happy je bila kitorang semua dapat balik beraya sama dengan dia...walaupun tak semua anak2 dan cucu2 dia beraya sama tahun ni, keseronokan jelas terpancar kat wajah dia...ramai saudara-mara datang bertandang tak putus2 kat umah Tok Esah...dari pagi raya pertama, sampaila kitorang sekeluarga nk balik KL on Sunday tu, ada saja kaum kerabat yang datang bertandang...

Photobucket - Video and Image Hosting
adIk Ein dan KeKasih LAmA, MaRLyanA....ruJuK BaliK la Tu :P

Seronok, meriah dan happy sangat...walaupun ada juga perkara-perkara yang menyakitkan hati, semua tu aku tolak ke tepi demi mengekalkan hubungan silatulrahim di antara kaum keluarga dan sanak saudara...Adik E-in pulak, lagi seronok dia nampaknya....berjumpa kekasih lama....Marlyana....ahaks...gatai...Hari raya kedua my family bawa Tok Esah berjalan ke Kulim, umah Tok Ngah and Pak Cik...dah lama tak jumpa Tok Ngah...sekali sekala berjalan umah saudara mara jauh ni, syok juga...

Photobucket - Video and Image Hosting
fAMiLy PaK TeH : pak teh, alif, mak teh, taufik, ain, mirul

Keluarga Pak Teh balik Kedah beraya...dorang smer balik kampung Tok Esah on Saturday nite....dapat bermesra kejap je lah dengan cousin2 kesayangan aku tu...Tahun ni sekali lagi aku belikan baju raya untuk keempat-empat orang anak Pak Teh...ada rezeki lebih sikit tahun ni, merasalah juga dorang duit bonus aku...Tiap2 tahun, kalau aku belikan baju raya untuk adik2 aku, mesti aku belikan juga untuk cousin2 aku tu skali...sebab aku dah anggap Taufik, Mirul, Ain and Alif tu macam adik2 aku sendiri...

Photobucket - Video and Image Hosting
me and taufik the giant...huhu...

Photobucket - Video and Image Hosting
me and mirul...dia ni lasak sgt...

Photobucket - Video and Image Hosting
me and ain...ko ni tak besar2, cm tu gak...

Photobucket - Video and Image Hosting
me and alif the notty boy....

Aku dah pandai drive keter...cuma licence je blum dapat lagi...so, aku lanyak MAG cukup2 kat kampung...ronda2 kampung dengan MAG...Adik E-in yang slalu jadi co-pilot aku...aku dah bawa kat jalan raya besar jugak...naik highway dari Lubuk Merbau ke Kuala Kangsar...pastu dari Lubuk Merbau ke Kampung Liman...syoknyer dapat drive...sebelum balik on Sunday morning tu aku bawa cousin2 aku naik keter ronda2 jalan kampung...sempat la dorang merasa kak long bawa keter...ehehehe...

Photobucket - Video and Image Hosting
Adik E-n dan lollypopnya kat R&R Tapah...

Nuar and Ema pulak balik KL tumpang Tok Ngah Brahim nyer keter...dorang balik on Saturday....On Sunday dlm kul 1.00 tengahari tu my parents, Adik E-in and myself bertolak ke KL...sebelum tu singgah Ipoh hantar Tok Esah umah Pak Cik Baki kat Medan Klebang Prima...dia nk lepak sana pulak...dlm kul 4.00 aku and family pun bertolak dari Ipoh ke KL...jalan jem giler kat Highway Utara-Selatan...banyak accident...banyak ambulance...banyak tol truck...banyak keter langgar keter...but, Alhamdulillah aku and family selamat sampai KL dengan selamat...on the way balik KL, kitorang singgah kat R & R Tapah and R & R Ulu Bernam....singgah makan and singgah minum...tolak campur bahagi, kitorang sampai KL around kul 10.00 malam...

Arini aku dah start keje....tapi mood raya masih menebal ni...minggu ni je dah bermacam-macam jemputan dan bermacam-macam panggilan telefon and sms aku terima, masing2 nak bertandang ke rumah dan masing2 menjemput bertandang umah dorang...plus, petang karang nak kene gi Ayer Hitam, Negeri Sembilan, YB Menteri wat umah terbuka dia lak kat sana...my boss awal2 dah msg...wajib pegi tu....travel lagi...loteh den...

So u guyz, what's the story morning glory??? How's ur raya??? daaa....

Wednesday, October 18, 2006

^^ ROCHER BADAM CORNFLAKES ^^

Tak sempat nk buat biskut raya....beli je banyak...tapi hari ni aku dah jumpa biskut raya yang very simple and rasa-rasanya cm sedap... ;) so ada gak la biskut raya buatan sendiri....

ROCHER BADAM CORNFLAKES


Bahan-bahan:

250 gm coklat masakan (cairkan dalam ketuhar mikrogelombang selama 5 minit)
100 gm cornflakes
50 gm badam hiris (panggang)
Hiasan coklat strawberry / coklat putih

Cara menyediakan :

Cairkan coklat dalam ketuhar mikrogelombang
1. Masukkan badam dan cornflakes
2. Kacau rata
3. Gunakan sudu untuk membentuk biskut
4. Letakkan biskut dalam peti sejuk selama 5 minit

Kalau nk rasa biskut raya ni, datang la umah raya nanti... ;)

jOM rAYA...